top of page

Cserépkályha bontás

Vállalom cserépkályhák bontását az alábbiakban részletezettek szerint:

 

(1. lépés: kérek egy képet a kalyhaskristof (kukac) gmail.com címre, a kép elküldése után rövid időn belül jelentkezem. Kerület, utca, házszám, emelet, lifthaszálati lehetőség, stb megadásával) kérem. Minden levelemet így kell kezdeni: Merre található a cserépkályha?


Alapesetben a cserépkályha csempéjének ellenértéke (újabb csempénél) a cserépkályha bontás munkadíját, a bontás közben keletkező sitt elszállítását, az üzemanyagot,  amortizációs költségeket, a segédmunkások munkadíját, parkolást, a műanyag vagy juta zsákokat  és a sitt környezetbarát módon történő elhelyezését fedezi. Külön kérésre a cserépkályha bekötőcsövének a helyét befalazom és glettelésre előkészítem. Ez nem kerül semmibe, csak szólni kell, hogy vigyek hozzá anyagokat és szerszámokat.A vajszínű romhányi, pécsi, nyíregyházi, zalaegerszegi, sárospataki, stb cserépkályhák elbontását térítés ellenében tudom elvégezni. Mértéke: 60.000 és 80.000Ft között, emelettől, parkolástól, tüzelőanyagtól függően. Ezekre a cserépkályhára gyakorlatilag nincs kereslet. Természetesen tudok számlát adni róla. Ebbe a kategóriába tartoznak a szintén nem keresett barna cserépkályha csempék, amiknek a tetejéről éppenhogycsak lekerült a "Szocialista Brigád" zászló, értem ezalatt a rettenetes retró díszítéseket. /pókhálós, kockás, gyékényes, törökös, vésett, stb/ Érdekes, hogy a gyékényes, bármelyik gyárból is került ki, mindig szar.

Fotó küldése után mindenképp teszek ajánlatot.

 

Bontás miatt nem is érdemes telefonálni, elég egy levél.

 

"Valahol a Keleti Pu környékén van, illetve, hát hol lenne, a szobában?!" - levelekre nem tudok válaszolni. Nyugodtan lehet címet adni, nem kell félni, hogy a 3. emeletről éjjel ellopom a kályhát. Időrabló Bar-Kochba levelezéseket nem szoktam folytatni.

 

A cserépkályha bontás bizony nagy porral jár. Ha fatüzeléses vagy vegyes-tüzeléses volt, akkor korommal is. A fóliázás külön pénzbe kerül, a tulaj jelenlétében. Egyszer levertem a könyökömmel szegény Máriapócsi Szent Szűz festett gipsz-szobrát. Csilingelve tört darabokra. Azóta nem nejlonozok, csak ha ott a tulaj és nem kell garanciát vállalnom a sok szoborra, meg egyéb szobadíszre.

tumb2_DSCN0268.JPG

Leginkább egy falbontáshoz tudnám hasonlítani. A lehető legkörültekintőbben szoktam eljárni, de a por az bizony ott van. A padló védelméről gondoskodunk. Ha Ön külön kéri, akkor viszek magammal egy nagy ipari porszívót és szépen kiporszívózunk magunk után.

Amennyiben a cserépkályha csempéje többet ér (mert nagyon jó állapotú, vagy antik cserépkályha), mint a fenti költségek, úgy a különbözetet kifizetem.

Antik cserépkályhák és kandallók szakszerű bontását, szállítását és külön megállapodás alapján (bizományosi szerződés), bizományos értékesítését (külföldön is)  is tudom vállalni. Minden bizományos antik cserépkályha fedett helyen szárazon van tárolva. Értük felelősséget vállalok. Rengeteg referenciával.

Ha máshol is találkozik ezzel a szöveggel, az nem a véletlen műve.

A bizományosi szerződés mintapéldányát átolvasásra el tudom küldeni.

A "Bontott cserépkályha" menüpontban meg tudja határozni, milyen cserépkályhája van Önnek.

A méretek: csempeegységben van megadva. Egy csempe egy egység, tehát: 4x2,5x7 = 4 csempe széles, 2,5 csempe mély, 7 csempe magas. Alább egy példa a 4x2,5x7-re: (romhányi aranybarna csavart (koloniál) sarkos).

tumb2_unnamed-(2)(3).jpg

Ebből a romhányi csavart sarkosból készítettük a lejjebb látható cserépkályhát, középpárkányosnak megépítve.

tumb2_IMG_0054(2).jpg

...

bottom of page